Reportage Reunie Klas 50
Start Contact Tornooien - Leagues Beschermmateriaal Bordspelen D & D Magic Miniatures Games Star Wars Other Game Cards Poker Pokémon Tarot kaarten Trading Cards Yu-Gi-Oh Simonnet Sint-Martens-Latem Inhoudsopgave

 

 

 

 

Het programma van de Reünie "Klas 50" op 19 september 2010 was als volgt:

14.30 uur: ontvangst op onze school Simonnet

15.15 uur: terug op de schoolbanken bij meester Guido

16.00 uur: koffie met gebak in de refter

16.30 uur: rondleiding op school

17.30 uur: bezoek aan de kunstgallerij oud-leerling Oscar De Vos

18.30 uur: Feestmaaltijd in restaurant Huyze Waterloos in de Nelemeerstraat 2 SML

 

Volgende oud-leerlingen waren aanwezig: Etienne Balcaen, Ilona De Bondt, Gisèle De Roo, Dirk Dentijn, Jean-Pierre Dooms, Paule François, Jean-Marie Gillis, Liliane Goossens, Christiane Herreman, Jeanine Maebe, Eric Ranschaert, Laurent Ronsse, Eliane Van De Berghe, Marie-José Van Hecke, Paula Vandervennet en Rosine Vankwikkelberge.

Waren verontschuldigd: Chantal Rothlisberger, Rita Van De Gehuchte, Paul Duvivier, Hubert Schiettecatte, Dirk De Smet en Hans Lefevere.

Voorzitter van de Beheerraad Armand Vermeulen kwam de groep toespreken. Hij bedankte Etienne voor het initiatief en de oud-leerlingen voor hun blijvende sympathie voor de Simonnetschool. In zijn toespraak belichtte hij de groei van de school en het tot stand komen van deze prachtige nieuwbouw.

Etienne nam dan het woord en bedankte de voorzitter Armand Vermeulen voor zijn aanwezigheid en de mede-leerlingen voor hun talrijke opkomst.  Hij benadrukte dat de Simonnetschool een hele bijzondere school was en is,  één van de weinige niet-confesionele scholen waar de principes van Mevrouw Simonnet nog in zijn totaliteit worden toegepast: pluralisme, verdraagzaamheid, burgerzin, belang van de 2de taal, creativiteit.

Guido Dhaene,beheerder van de school, nam even de taak waar van "meester" Guido. Alle oud-leerlingen moesten zich voorstellen, net zoals ze 50 jaar geleden in de klas hadden gedaan! En allen kregen het maximum van de punten!

Dan werd het tijd voor een lekker stuk taart met koffie geserveerd door Marie-José en Ilona!

Tot slot werden we door Sonia en Rudy, beide lid van de beheerraad of bestuur, rondgeleid in de school. Prachtige nieuwbouw met hypermoderne infrastructuur, we keken ons de ogen uit ons lijf: wat een verschil met 60 jaar geleden, wat worden de kinderen hier verwend!

Dan brachten we een bezoek aan de kunstgallerij van oud-leerling Oscar De Vos die ons persoonlijk verwelkomde! De moeite waard om de werken van de Latemse meesters te bewonderen!

Onze prachtige dag eindigde in Huyze Waterloos bij nog een oud-leerling Pieter waar ons een 5-gangen menu wachtte! De sfeer zat er goed in. Iedereen loofde het initiatief en vroeg ook volgend jaar deze groep opnieuw samen te brengen. Er werd reeds gefluisterd over een boottocht op de Leie eindigend in een goed restaurantje! Passende informatie volgt ten gepaste tijde!

 

FOTOVERSLAG

 

ONTVANGST EN VERWELKOMING

 

VERWELKOMING DOOR de initiatiefnemer Etienne Balcaen, dankt de talrijke aanwezigen, dankt zijn medewerkers Marie-José en Ilona, dankt de voorzitter van de Beheerraad de heer Armand Vermeulen

 

Na een lekker stuk taart volgt de rondleiding door Sonia en Rudy, bestuursleden van Simonnet

 

Terug op de schoolbanken in het 1ste en 2de leerjaar in onze geliefde school Simonnet en dit na 60 jaar!!

Van links naar rechts:

Voorste rij: Marie-José van Hecke, Jeanine Maebe, Rosine Vankwikkelberge, Etienne Balcaen, Liliane Goossens

2de rij: Paul François, Paula Vandervennet, Ilona De Bondt, Eliane Van De Berghe

3de rij: Laurent Ronsse, Dirk Dentijn, Jean-Pierre Dooms, Eric Ranschaert

achterste rij: Christiane Herreman, Gisèle De Roo, Jean-Marie Gillis

 

En tot slot: de kers op de taart: feestmaaltijd in Huyze Waterloos

En dat het er gezellig aan toe ging... En met unanimiteit: volgend jaar komen we terug samen......

De datum ligt al vast: zondag 18 september!!!! Hou alvast die datum vrij!!

 

Op 18 oktober brachten we een bezoek aan onze juf van het eerste leerjaar, mevrouw Kowalewski.

Het was een blij weerzien met haar oudleerlingen van 60 jaar geleden. En je gelooft het of niet, maar na wat denkwerk wist ze ons allen te plaatsen...

Deze namiddag was voor onze juf een moment om nooit te vergeten! Ze was ons echt dankbaar voor dit onverwacht bezoek!